Hírlevel
Kövessen minket a Facebook-on!
hírek
2014.09.12.
A Peugeot célja az volt, hogy a sorozatgyártású 208-as formáját megtartva a lehető legtakarékosabb járművet állítsák elő. Korábban már készítettek egy elektromos hibridet – ez volt a Hybrid FE, amelyet...

2014.07.04.
A Peugeot legújabb sportprogramjáról időről időre elszórnak néhány információ-morzsát – ezúttal nem is teljesen érdekteleneket. Kiderült például, hogy mi hajtja a francia versenygépet, és az is,...

2014.06.12.
Egy 2014-es fejlesztésű Peugeot 208 T16-tal megy a jövőben, a hazai bajnokságban a Turán Frigyes–Zsiros Gábor-kettős. Az autó világszinten is új, mindössze öt van versenykészen egyelőre.


Friss hírek

A Peugeot célja az volt, hogy a sorozatgyártású 208-as formáját megtartva a lehető legtakarékosabb járművet állítsák elő. Korábban már készítettek egy elektromos hibridet – ez volt a Hybrid FE, amelyet tavaly tavasszal mutattak be – de az elektromos hajtást légmotorra cserélve tovább javíthattak a fogyasztáson.
 A Peugeot legújabb sportprogramjáról időről időre elszórnak néhány információ-morzsát – ezúttal nem is teljesen érdekteleneket. Kiderült például, hogy mi hajtja a francia versenygépet, és az is, hogy miért mondtak le az összkerék-hajtásról.Képeket ugyan már láttunk a DKR-ről, de egyébkéntg elég szűkszavúak voltak a Peugeot Sport szakemberei.


Egy 2014-es fejlesztésű Peugeot 208 T16-tal megy a jövőben, a hazai bajnokságban a Turán Frigyes–Zsiros Gábor-kettős. Az autó világszinten is új, mindössze öt van versenykészen egyelőre.


Sportos limuzin prototípusát mutatja be a pekingi autószalonon a Peugeot: a négyajtós Exalt különleges anyagokból kézi munkával készült és hibrid hajtás mozgatja.

 


Ez nem csak egy ötajtós, aminek megfogták a hátsó részét és kihúzták, mint Tabányi Mihály amikor a Fekete Szemek első taktusánál megmarkolja a tangóharmonikát. Ez egy nagyon más autó, mint a normál 308-as. És így elsőre úgy tűnik – jobb is.