Hírlevel
Kövessen minket a Facebook-on!
hírek
2014.07.04.
A Peugeot legújabb sportprogramjáról időről időre elszórnak néhány információ-morzsát – ezúttal nem is teljesen érdekteleneket. Kiderült például, hogy mi hajtja a francia versenygépet, és az is,...

2014.06.12.
Egy 2014-es fejlesztésű Peugeot 208 T16-tal megy a jövőben, a hazai bajnokságban a Turán Frigyes–Zsiros Gábor-kettős. Az autó világszinten is új, mindössze öt van versenykészen egyelőre.

2014.05.05.
  Sportos limuzin prototípusát mutatja be a pekingi autószalonon a Peugeot: a négyajtós Exalt különleges anyagokból kézi munkával készült és hibrid hajtás mozgatja.  


Friss hírek

A Peugeot legújabb sportprogramjáról időről időre elszórnak néhány információ-morzsát – ezúttal nem is teljesen érdekteleneket. Kiderült például, hogy mi hajtja a francia versenygépet, és az is, hogy miért mondtak le az összkerék-hajtásról.Képeket ugyan már láttunk a DKR-ről, de egyébkéntg elég szűkszavúak voltak a Peugeot Sport szakemberei.Egy 2014-es fejlesztésű Peugeot 208 T16-tal megy a jövőben, a hazai bajnokságban a Turán Frigyes–Zsiros Gábor-kettős. Az autó világszinten is új, mindössze öt van versenykészen egyelőre.


 

Sportos limuzin prototípusát mutatja be a pekingi autószalonon a Peugeot: a négyajtós Exalt különleges anyagokból kézi munkával készült és hibrid hajtás mozgatja.

 


Ez nem csak egy ötajtós, aminek megfogták a hátsó részét és kihúzták, mint Tabányi Mihály amikor a Fekete Szemek első taktusánál megmarkolja a tangóharmonikát. Ez egy nagyon más autó, mint a normál 308-as. És így elsőre úgy tűnik – jobb is.


A világ tetején felállított lélegzetelállító rekord, az alig több mint 8 perc alatt megtett 20 kilométeres Pikes Peak után a Peugeot Sport, a Red Bull és a Total újabb izgalmas kihívás elé néz: 25 év távollét után a márka ismét nekivág a világ leghosszabb és legnehezebb tereprali-versenyének, a majd' 10.000 km-es Dakar-ralinak.