Iniciál Autóház
Hírlevel
Kövessen minket a Facebook-on!
hírek
2015.06.18.
Ha a vadonatúj Renault Kadjar adatait nézegeti az ember, ismerve a legfrissebb párizsi törekvéseket, akár arra is gondolhat, hogy ezek a Renault-nál vagy őrületesen lezserek vagy tudnak valamit, amit mi...

2015.05.25.
A Kwid bemutatója kapcsán derült ki, hogy mikor tervezik megújítani a Renault kompakt modellcsaládját. Laurens van Acker, a Renault formatervezésért felelős alelnöke szólta el magát a Kwid bemutatóján.

2015.04.27.
Nagyon régen, még valamikor a Totalcar előtt volt Renault-m. Kettő is, egy 4-es, aztán meg egy 5-ös. Mindkettő zseniális a maga nemében, illetve ha létezne tízévesben, akkor egy 5-öst ma is vennék. Hiába...


Friss hírek

Ha a vadonatúj Renault Kadjar adatait nézegeti az ember, ismerve a legfrissebb párizsi törekvéseket, akár arra is gondolhat, hogy ezek a Renault-nál vagy őrületesen lezserek vagy tudnak valamit, amit mi még nem. Mert úgy tűnhet, szembe mennek a saját döntéshozóikkal.

 A Kwid bemutatója kapcsán derült ki, hogy mikor tervezik megújítani a Renault kompakt modellcsaládját. Laurens van Acker, a Renault formatervezésért felelős alelnöke szólta el magát a Kwid bemutatóján.


Nagyon régen, még valamikor a Totalcar előtt volt Renault-m. Kettő is, egy 4-es, aztán meg egy 5-ös. Mindkettő zseniális a maga nemében, illetve ha létezne tízévesben, akkor egy 5-öst ma is vennék. Hiába, természetesen nem létezik. De mi történt azóta a Renault-val? Volt néhány arctalan korszaka, aztán jött a kacsaseggű műtő formanyelv, a Mégane 2, a Laguna 2 meg az Espace 4 (2003-2014).


Az aktuális, harmadik generációs Laguna nem szerepelt valami jól 2007-es bemutatása óta, ezt a Renault is elismerte már, és ennek több oka is volt. Egyrészt a szokatlan, de meglepően gyorsan avuló formaterv, másrészt a korszerűtlen műszaki alapok. Ám az utódmodellel igyekeznek az összes hibát kijavítani, és a típus már elég közel jár a bemutatás pillanatához.


A Captur sikerétől megerősödve a Renault folytatja a crossoverek területén indított offenzíváját, amelynek következő lépése a Kadjar megjelenése. A Kadjar az első kompakt méretű Renault crossover, amitől sokat remélnek a franciák.A kocsi sportos formatervvel, két- vagy négykerék-hajtással és modern felszerelésekkel lép piacra. A márciusi Genfi Autószalonon ünnepli a világpremierjét, forgalmazása várhatóan nyár elején kezdődik el.