• Győr
  9028 Győr,
  Külső Veszprémi u. 6.
  +36 20/357-81-50
 • Mosonmagyaróvár
  9200 Mosonmagyaróvár,
  Szekeres R. u. 17.
  +36 20/311-77-37
 • Sopron
  9400 Sopron,
  Balfi u. 162.
  +36 20/366-68-23
Kövessen minket a Facebook-on!
hírek
2018.09.04.
 Mindössze néhány nappal azután, hogy a Toyota bejelentette, hogy a jövő tavasszal érkező vadonatúj Corolla generáció három karosszéria változatban, ötajtós, szedán és kombi modellként is elérhető...

2018.07.19.
 A világ leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota a központjának otthonául szolgáló Toyota Cityvel közösen elkezdi az összekapcsolt járművek adatai alapján történő útkarbantartási ellenőrzések...

2018.06.06.
 2018 első negyedévének világszintű újautó értékítési eredményei azt mutatják, hogy az alternatív meghajtású járművek (AFV), ezek között is kiemelten a hibrid elektromos (HEV), hálózatról tölthető...

Hírek

Az összekapcsolt járművek adatai alapján történő útkarbantartást lehetőségét teszteli a Toyota

2018.07.19.

 A világ leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota a központjának otthonául szolgáló Toyota Cityvel közösen elkezdi az összekapcsolt járművek adatai alapján történő útkarbantartási ellenőrzések próbaüzemét. Ez a próbaüzem méri fel, hogy az egyes utakra kiszámított állapotromlási indexek összhangban vannak-e a tényleges állapottal. Az eredményeket természetesen helyben ellenőrzik is az országutakon.

 

 

 

Egészen különleges a Toyota kezdeményezése, amely az összekapcsolt autók által szolgáltatott adatokat alapul véve tervezi az útkarbantartási munkákat. A Toyota a technológia továbbfejlesztésére is törekszik, a vállalat célja, hogy a Toyota Cityben zajló útkarbantartási munkákat támogató adminisztrációt is fokozott pontossággal szolgálja ki.

 


A próbaüzem során a Toyota feldolgozza az összekapcsolt autók által begyűjtött adatokat (forgalmi és jármű viselkedési adatok), és ezeket big data elemzésnek veti alá a tulajdonát képező Mobilitási Szolgáltatási Platform (MSPF) segítségével. Az utak állapotromlására vonatkozó információk összegzése után a Toyota összeveti ezeket a valóságban tapasztalt állapottal.Az utak állapotának figyelemmel követése rendkívül fontos, mivel ez garantálja az utak használhatóságát és biztonságosságát. Mindez balesetmegelőzési intézkedések bevezetése, illetve katasztrófahelyzetekben a megfelelő evakuációs útvonalak kijelölése révén valósul meg.


Az útburkolattal kapcsolatos rutinellenőrzések és a járőrözés során begyűjtött információk átadása mellett egyeztetés is zajlik majd arról, hogy mennyire alkalmazható ez a technológia az útkarbantartási munkálatok ellenőrzésére.

 

 

A Toyota Japánban jelenleg is kínál egy Használható Utak Térképe nevű szolgáltatást, ami katasztrófahelyzetben valós idejű információt ad a biztonságos útvonalakról. Ezt a telematikai felszereléssel ellátott járművek adatainak elemzése révén teszi. A hamarosan sorra kerülő próbaüzem segítségével a Toyota továbbfejleszti a járművek viselkedését elemző technológiát; a fő cél az útburkolatok állapotromlásáról készített digitalizált adatbázis, illetve a technológia alkalmazási körének további bővítése.

 

A jövőben a Toyota az összekapcsolt autók segítségével továbbfejleszti a városokra és az országutakra kifejlesztett technológiáját, hogy ezzel is aktívan támogassa a helyi önkormányzatok munkáját.
 

forrás:Toyota Central Europe Kft. - hivatalos sajtó közleménye

Akciók | Új autók | Ajánlatadó | Szervizszolgáltatások | Szerviz időpont kérés | Szolgáltatások | Használt gépjárművek | Hírek, újdonságok | Álláslehetőség | Kapcsolat
weboldal tervezés: IRQ